Dag 2020, Hallo 2021, ♥ NIEUWE JIJ ♥ (December 2020)

Zo ... de Kerstdagen zijn achter de rug, op naar Oud & Nieuw. Vooral dat laatste: NIEUW. Nee, ik ga je niet vermoeien met goede voornemens of Top- 10-lijstjes of getallen en cijfers. Omdat die vaak meer frustratie opleveren dan de gewenste inspiratie. In deze laatste dagen voor de jaarwisseling geef ik je wat voedsel voor je brein mee. Als het tussen je oren klopt, gaat het nemen van de juiste beslissingen vele malen gemakkelijker en zal het samen met een flinke dosis doorzettingsvermogen leiden tot een start maken met of verandering brengen in wat het ook zijn mag wat JOU een gelukkig(er) en NIEUWE JIJ maakt.

Denk maar eens over onderstaande citaten. Overdenk ze. Schrijf er eentje op, print het uit, hang of plak het daar waar je het dagelijks ziet.

◙ Er zijn slechts twee dagen in het jaar waar je niets aan kunt doen, de ene is gisteren, de andere is morgen.
◙ 1 jaar, 365 uitdagingen, bedenk veel dingen die je kunt doen -en doe er één-
◙ Zorg goed voor jezelf. Als je niet lekker in je vel zit, stop met wat je aan het doen bent. Zorg eerst voor goede energie en ga dan pas verder.
◙ Als je het niet meer trekt, moet je het duwen.
◙ Eén slechte dag is géén slechte week.

Ben jij straks opeens elke dag in de sportschool te vinden … voor pak 'm beet 3 weken? Duidelijk een gevalletje van ‘crash and burn’. Of wil je afvallen en zweer je spontaan al het ‘slechte eten’ af? Na 3 weken word je knettergek en val je terug in het oude patroon. Hoe gemotiveerd je ook bent, houd de controle. Om een verandering permanent vol te kunnen houden, moet je het wel leuk houden en bovenal ‘haalbaar’. En dat doe je niet door de ‘oorlog aan jezelf’ te verklaren en jezelf in een veel te strak regime te hijsen. Ga je anders eten? Neem dan 1 dag per week een ‘cheat-dag’. Gewoon 1 dag dat je even alles loslaat en eet en drinkt wat je wilt. Of dat nu gezond is of niet. Gewoon even genieten en jezelf gunnen dat je ook mens mag zijn. Het mooie is dat als je jezelf die ene dag gunt, je jezelf ook helemaal niet schuldig hoeft te voelen. Dat scheelt weer een hoop stress!

Ben jij een typische ‘rondshopper’ die bij iedereen hetzelfde bewegings- en voedingsadvies vraagt en vervolgens gefrustreerd raakt omdat iedereen iets anders zegt? Of nog erger, je jezelf en iedereen confronteert met ‘Ja maar Pietje zegt dit…’ of ‘maar op internet staat dat…’? Wie je ook inschakelt of wat je ook doet; volg één pad! Laat je niet afleiden door andere waarheden. Maak een keuze en blijf daarbij.

Wil je meteen spijkers met koppen slaan? Heb jij zin in een NIEUWE JIJ? Neem contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek waarin we uitgebreid de mogelijkheden bespreken.

Gezonde groet, blijf gezond, fijne en veilige jaarwisseling, tot de volgende blogpost in 2021!