Werkwijze

Werkwijze

Ik werk uitsluitend ambulant, kom dus bij je thuis aan de keukentafel. Alle gesprekken, weeg- en meetmomenten vinden plaats in jouw eigen vertrouwde omgeving. Stap voor stap begeleid ik je naar een bewust en gezond eet- en leefpatroon. Met als eindresultaat dat je je nieuwe gewoontes hebt aangeleerd die je zonder problemen kunt volhouden. Dat vraagt om inzet van jouw kant: je doet het per slot van rekening voor jezelf.

Wat kun je verwachten?

Kennismakingsgesprek
Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek leg ik uit wat ik als voedingsdeskundige / gewichtsconsulente voor je kan betekenen en wat mijn begeleiding inhoudt*. Van jou hoor ik graag meer over jouw wensen, verwachtingen en motivatie. Ben je meteen enthousiast, dan maken we een afspraak voor het intakegesprek. Maar je mag er ook gerust een nachtje over slapen.

*in geval van een specifiek ziektebeeld en/of medicijngebruik kan het zijn dat er overleg met de huisarts of behandelend arts gewenst is of dat ik je moet doorverwijzen

Intake gesprek
Tijdens het intake gesprek neem ik een vragenlijst met je door betreffende persoons- en gezondheidsgegevens en jouw huidige eet- en leefgewoonte om meer inzicht te krijgen. Deze vragenlijst heb je voorafgaande aan het gesprek ontvangen, ingevuld en met mij gedeeld.

Verder worden een aantal metingen verricht, o.a. lengte, gewicht, BMI, vetpercentage, visceraal vet (vet rondom je organen) en tailleomtrek.

Om goed inzicht te krijgen in jouw voedingspatroon is het van belang dat je een voedingsdagboek gaat bijhouden. Aan de hand van dit dagboek zal ik een voedingsanalyse maken, die als basis dient voor het persoonlijke voedingsadvies.

Eerste consult / voedingsanalyse
We nemen het voedingsdagboek en de voedingsanalyse door en bekijken hoe we het vervolgtraject gaan invullen om haalbare doelen te stellen. Het voedingsadvies is persoonlijk, op maat gemaakt en past bij jouw eet- en leefgewoonte.

Vervolgconsulten
Tijdens deze gesprekken bespreken we jouw ervaringen, bekijken we de resultaten en maken we afspraken over de voortgang. Dit is natuurlijk voor iedereen verschillend. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen. Elk vervolgconsult word je gewogen en gemeten om de vorderingen bij te houden.

Weegconsulten
Dit is een kort weegconsult waarbij je alleen gewogen en gemeten wordt. Ideaal als stok achter de deur, als je op weg bent naar jouw streefgewicht of dat al bereikt hebt.

Heb je vragen? Neem gerust vrijblijvend contact op.