Ben jij al op safari geweest? (juli/augustus 2023)

Ben jij al op safari geweest? (juli/augustus 2023)

Samen wegwijs worden tussen een wirwar aan etiketten, dat is de SupermarktSafari.

Er komen steeds meer (bewerkte) producten in de supermarkt, dus welke moet je kiezen? Zie je door het oerwoud aan verleidelijke producten niet meer de gezonde keuzes liggen? En tja, wat is nu eigenlijk gezond én ook nog lekker?

De keuze is tegenwoordig reuze. Eenmaal binnen in de supermarkt is er vaak een overvloed aan allerlei producten te koop. Op heel veel verpakkingen staan kreten als “zonder E-nummers”, “met zoetstoffen”, “rijk aan vezels” of “arm aan verzadigde vetten”. Maar zijn alle E-nummers wel slecht en is een product dat rijk is aan vezels altijd gezond? Helpen voedselkeuzelogo's je écht (on)gezonder kiezen?

Daarom bied ik SupermarktSafari’s aan. Tijdens deze safari krijg je uitleg over het lezen van etiketten en het snel "scannen" van een product. Waar dien je juist wél op te letten en welke informatie is minder van belang op de etiketten? Op die manier kun je in de toekomst betere en bewustere keuzes maken voor jezelf (en jouw gezin).

Als voedingsdeskundige en gewichtsconsulent weet ik heel veel raadsels op etiketten / verpakkingen voor je op te lossen.

Gedurende de SupermarktSafari is er genoeg tijd voor al jouw vragen betreffende etiketten en gezonde(re) voeding.

Voor wie?

Voor iedereen die boodschappen doet en zich afvraagt of datgene wat in de winkelwagen / -mand belandt wel gezond en verantwoord is. Daarbij wordt het aspect "mag ook nog gewoon genieten?" niet uit het oog verloren; de lekkere trek & snack komt uitgebreid aan bod.

De SupermarktSafari is ook zeer geschikt voor mensen die veelzijdig(er) en gevarieerd(er) willen eten.

Waar en wanneer?

De SupermarktSafari vindt gewoonlijk plaats bij AH Rob Loomans in Hellendoorn, maar is in principe mogelijk bij elke supermarkt naar keuze in de directe omgeving. Dag en tijdstip in overleg.

Waar wacht je nog op? Ontdek de supermarkt op een geheel andere manier; bel, e-mail of app vandaag nog voor een afspraak!