Cocktail = calorierijk? (maart 2023)

Cocktail = calorierijk? (maart 2023)

Er zijn verschillende cocktail-ingrediënten die veel calorieën bevatten. Hieronder vind je enkele van de meest calorierijke ingrediënten:

-Suikersiroop: Suikersiroop wordt vaak gebruikt om cocktails te zoeten, maar het kan veel calorieën toevoegen. Een eetlepel suikersiroop bevat ongeveer 50 calorieën.

-Room: Room wordt vaak gebruikt in cocktails zoals White Russian en Mudslide en kan behoorlijk calorierijk zijn. Een eetlepel room bevat ongeveer 30 calorieën.

-Frisdrank: Frisdrank zoals cola of Sprite wordt vaak gebruikt om cocktails aan te vullen, maar bevat veel suiker en calorieën. Een blikje frisdrank kan tot wel 150 calorieën bevatten.

-Likeur: Likeuren zoals Baileys, Kahlua en Grand Marnier kunnen veel calorieën bevatten. Een enkel shot van deze likeuren kan tussen de 100 en 150 calorieën bevatten.

-Siroop: Siroop, zoals grenadine of blue curaçao, wordt vaak gebruikt om cocktails kleur en smaak te geven, maar kan veel suiker en calorieën bevatten. Een eetlepel siroop bevat ongeveer 50 calorieën.

Met mate is de sleutel tot het genieten van cocktails zonder je zorgen te maken over de calorieën. Door het beperken van het aantal cocktails dat je drinkt, het gebruik van suikervrije mix-inns en het kiezen van lichtere dranken zoals wodka of tequila, kun je genieten van een heerlijke cocktail zonder een caloriebom te creëren.

Een heerlijke cocktail voor in de lente is de klassieke Gin Fizz. Het is een verfrissende en lichte cocktail die perfect past bij het seizoen. Hieronder het recept:

Ingrediënten:

-45 ml gin

-20 ml vers citroensap

-15 ml suikersiroop

-60 ml bruisend water

-IJsblokjes

Optioneel: schijfje citroen of takje munt voor de garnering

 

Instructies:

Vul een shaker met ijsblokjes.

Voeg gin, citroensap en suikersiroop toe aan de shaker.

Schud krachtig gedurende ongeveer 10 seconden.

Giet de inhoud van de shaker in een glas gevuld met ijsblokjes.

Voeg bruisend water toe en roer voorzichtig.

Garneer met een schijfje citroen of een takje munt.

 

Geniet van deze heerlijke Gin Fizz cocktail op een zonnige lentedag, cheers!