Erwtendrink, zie ik dat nu goed?! (Mei 2021)

Erwtendrink, zie ik dat nu goed?! (Mei 2021)

Met stomheid geslagen. Verbaasd. Maar ook nieuwsgierig. Erwtendrink ... ERWTENDRINK?! Het is even wennen als je bij de Appie langs het schap plantaardige dranken loopt, het pak ONGEZOET ERWTENDRINK knalt er bijna uit met zijn opvallende groene kleur. Daar moest ik meer van weten en ben op zoek gegaan naar informatie over deze derde generatie plantaardige drank, na soja- en vervolgens haver- en amandeldrank.

Nestlé heeft 5 mei j.l. een nieuw merk met plantaardige producten geïntroduceerd: WUNDA®, dat een assortiment van plantaardige drank en voedingssupplementen biedt. Het sleutelingrediënt is erwteneiwit. De producten van WUNDA® zijn vanaf 10 mei te koop bij Jumbo en in de maanden erna verkrijgbaar bij andere grote supermarktketens. Albert Heijn shoppers moeten nog even wachten op WUNDA, daar start de verkoop van de producten op 9 augustus. Tot die tijd kun je de AH erwtendrink proberen, want de supermarkt heeft een variant van het eigen merk aan het assortiment toegevoegd.

Deze plantaardige drank is gemaakt op basis van erwteneiwit en heeft een zachte smaak. Hierdoor is het product veelzijdig in gebruik. Zo is het geschikt voor in de koffie, maar ook als basis voor smoothies of in een ontbijt. De drank is rijk aan proteïne, vezels en calcium, en een bron van vitamine D, B12, en is vegan en glutenvrij. Daarnaast is de plantaardige drank laag in suikers en vetten.

Het assortiment van WUNDA® bestaat uit de ‘plant based, not milk’ die verkrijgbaar is als Original, Unsweetened en Chocolate. Het AH eigen merk kent deze 3 varianten niet, je moet het doen met deze ene variant. Nog even 3 maanden wachten en dan zal ook WUNDA® daar in het schap prijken.

Adviesprijzen:

WUNDA® Original 950 ml - € 2,39
WUNDA® Original 500 ml - € 1,49
WUNDA® Unsweetened 950 ml - € 2,39
WUNDA® Chocolate 3 x 230 ml - € 2,39

AH Erwtendrank ongezoet 1 Liter - € 1,89

Mijn ogen hebben me niet bedrogen, ik heb het goed gezien, het is écht waar, erwtendrink bestaat!