Lancering website (september 2020)

CIJFER 9, EEN CADEAUTJE?

Hoera! Vandaag, 6 september 2020, lancering website SansBalans.

Hoera! Vandaag, 6 september 2020, jarig.

Reden voor een feestje en daarbij hoort een CADEAUTJE. Normaalgesproken krijg je cadeautjes, maar deze website is vooral een cadeau voor jou en voor iedereen die op zoek is naar advies en begeleiding op het gebied van voeding, beweging en leefstijl.

Wat heeft het cijfer 9 hiermee te maken? Het loopt als een rode draad door deze eerste blog.

 • 6 (6e dag) x 9 (9e maand)= 54
 • 54e verjaardag = 6 september
 • 5 + 4 = 9
 • Cadeautje = 9 letters

9 weetjes over voeding met het cijfer 9 in deze allereerste blog:

Wist je dat …

 • het btw-tarief op voedingsmiddelen 9% bedraagt?
 • 9% van het gekochte voedsel wordt verspild?
 • de wereld voldoende voedsel produceert voor 9 miljard mensen
 • een product biologisch geteeld en niet genetisch gemodificeerd is, als de PLU-code bestaat uit vijf cijfers en het nummer begint met 9?
 • 1 gram vet 9 kcal levert?
 • je 9 van de 22 essentiële aminozuren binnen moet krijgen via je eten?
 • Nederlanders gemiddeld 0,9 glas alcoholische dranken per dag drinken?
 • 9% van de kalium die de Nederlander gemiddeld binnenkrijgt afkomstig is uit groenten?
 • een schatkistje (ijsje) van Ola 9 gram suiker bevat?

FRAMBOOS BRAAM CHEESECAKE

Een taartrecept met 9 ingrediënten mag natuurlijk niet ontbreken op zo'n feestelijke dag.

Benodigdheden: springvorm (20cm) en bakpapier

Ingrediënten: 200 gr. digestive crunchy cookies*,  75 gr. ongezouten roomboter, 5blaadjes gelatine, 1 citroen ,185 gr. roomkaas naturel*, 120 gr. witte basterdsuiker*, 125 ml slagroom, 250 gr. frambozen, 250 gr. bramen, eventueel wat muntblaadjes

Bereidingswijze:

 1. Bekleed bodem en zijkanten van de vorm met bakpapier.
 2. Verkruimel de koekjes grof en roer de kruimels en de (gesmolten!) roomboter door elkaar en verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Druk het aan en zet de vorm in de koelkast.
 3. Week de gelatine volgens de gebruiksaanwijzing. Pers de citroen uit. Klop de roomkaas en 100 g van de basterdsuiker door elkaar. Klop de slagroom stijf.
 4. Verhit de helft van het citroensap. Knijp 3 blaadjes gelatine goed uit. Haal de pan van het vuur, los de gelatine op in het hete sap en roer dit door het roomkaasmengsel. Schep de slagroom erdoor.
 5. Verdeel het roomkaasmengsel over de koekjesbodem. Stamp een keer met de vorm op het aanrecht zodat het mengsel mooi glad wordt aan de bovenkant. Zet de vorm in de koelkast.
 6. Pureer de helft van de frambozen en bramen met een staafmixer of in een keukenmachine. Wrijf de vruchtenpuree door een zeef. Roer de rest van de basterdsuiker erdoor.
 7. Verhit de rest van het citroensap. Knijp de andere 2 gelatineblaadjes goed uit. Haal de pan van het vuur, los de gelatine op in het hete sap en roer dit door de vruchtenmoes. Verdeel de moes voorzichtig over de roomkaas. Zet de vorm in de koelkast en laat de taart in ca. 3 uur opstijven.
 8. Haal de rand van de springvorm en de bakpapieren rand van de taart. Garneer hem met de rest van de frambozen en bramen (optie: leg er een paar muntblaadjes op).
 9. Geniet!

*Voor een slankere en minder zoete versie vervang je de koekjes door tarwe biscuits of marie biscuits, de roomkaas door een light-variant en halveer je de hoeveelheid suiker.

Ik geef jou het cijfer 9 cadeau en zie je graag in oktober terug bij een nieuwe blogpost!

> Deze website is gerealiseerd door Bureau Taz en mede mogelijk gemaakt door Mike Rikken Photography, Landgoed De Uitkijk en Kamphuis Fietsen <