Shakes? Welnee, simpel en alleen EIWITTEN! (maart 2022)

Shakes? Welnee, simpel en alleen EIWITTEN! (maart 2022)

Waarom shakes niet en eiwitten wél helpen met afvallen.

In de juiste vorm en hoeveelheid kúnnen (extra) eiwitten jou helpen met het bereiken van een gezond(er) gewicht. Waarom is afvallen mogelijk door meer eiwitten te eten of te drinken?

Wie meer eiwitten eet …

… heeft minder honger. Minder trek is minder snaaien is afvallen. Eiwitten verminderen de aanmaak van het hongerhormoon (ghreline) en zorgen dat je voor een lange tijd verzadigd bent.

… stimuleert zijn/haar stofwisseling. Een goed metabolisme zorgt ervoor dat je makkelijker afvalt. Tevens bevorderen eiwitten spieropbouw, voorwaarde is natuurlijk wel dat je beweegt! Spieren verbranden meer energie dan vet.

… voorkomt verlies van spiermassa. De kans is groot dat als je afvalt, je niet alleen je vetmassa maar ook spiermassa verliest. Dat is zonde. Zoals gezegd, spieren verbranden meer energie dan vet. Voor een duurzaam resultaat is het altijd slim om spiermassa te bouwen of behouden tijdens afvallen.

Het verantwoord opkrikken van het percentage eiwitten in jouw voedingspatroon maakt afvallen eenvoudiger en draagt bij aan een gezonder lichaam.

Vraag: Welke eiwitshake is het beste voor afvallen? Geen, wát … geen?! Eiwitshakes zijn nooit een vervanging van een maaltijd.

Vergeet de wereld van eiwitpoeder, shakes, dranken en supplementen. De keuze is eindeloos, kies niets van deze vooral commerciële producten. De enige die er beter van wordt is de fabrikant. Jouw lijf heeft enkel voedingsmiddelen nodig die super simpel in het schap bij de supermarkt verkrijgbaar zijn, bij de lokale boer en op de markt.

Zo is een ei een perfecte bron van eiwitten. Daarnaast bevatten ze vitamines en mineralen en het bestandsdeel choline, wat hersenactiviteit stimuleert en bijdraagt aan het centrale zenuwstelsel. De meeste fabrikanten scheiden het eiwit van het eigeel voor het maken van een proteïnepreparaat. Dit bevat van nature geen koolhydraten en vet. Toch is dat eigenlijk zonde, want juist in het eigeel zitten de meesten nutriënten.

Probeer je inname van eiwitrijk voedsel verder te verhogen met magere vis, peulvruchten, noten, mager vlees / gevogelte en zuivelproducten, bijvoorbeeld kwark en hüttenkäse. Dit zijn de beste eiwitbronnen in je voeding.

Het gaat er niet om dat je minder eet, maar dat je anders eet. Snacks en tussendoortjes spelen een belangrijke rol. Je hoeft geen honger te hebben om af te afvallen. Hier komt eiwit om de hoek kijken.

Het is onzin om gewichtsverlies met shakes te bereiken. Benut de kansen die eiwitten in de meest pure én natuurlijke vorm bieden voor jouw pad naar een gezond(er) gewicht.